Oplevering Open Cart webwinkel Jaramoto

Voor Jaramoto is er succesvol een migratie uitgevoerd vanuit het oude Open Cart v.1.5 naar de laatste versie van Open Cart v.2.3. Daarbij is direct ingespeeld op de veranderende markt, door een complete restyle te maken met een sterke focus op mobiele telefoons en tablets. De nieuwe webwinkel is te bewonderen op Jaramoto.eu.

Inventarisatie

Om een migratietraject te laten slagen, is het belangrijk om OpenCart goed in kaart te brengen. Het gaat daarbij om:

  • Welke aanpassingen zijn afwijkend van een standaard installatie.
  • Welke extensies zijn er in gebruik.
  • Welk thema is er in gebruik.
  • Welke betaal- en verzendmethodes zijn er in gebruik.

Met deze inventarisatie kan een advies, offerte en planning gemaakt worden.

Migratie

Het migratietraject bestaat uit een aantal stappen. Als eerste word de huidige database geupdate naar de nieuwste versie. Hierdoor worden producten, bestellingen en alle bijbehorende informatie omgezet naar een nieuwe structuur.

Daarna worden alle extensies opnieuw geïnstalleerd. Door een goede inventarisatie is van te voren duidelijk welke extensies geschikt zijn en welke extensies vervangen moeten worden door een alternatief.

Vervolgens worden maatwerk aanpassingen, aangepast om te werken met de nieuwe code.

Als laatste kan het thema naar wens worden ingericht. Voor Jaramoto is gekozen om gebruik te maken van de standaard meegeleverde lay-out. Deze is volledig aangepast naar een frisse, moderne look, met bijpassende huisstijl elementen. Na grondig testen is de webwinkel opgeleverd.